Rotterdam
Sinds 28 december 2006 is stadshartrotterdam.nl live \
2011 Pierre Baylemonument. Teksthuis in aanbouw in Crooswijk
Teksthuis van het Pierre Baylemonument in aanbouw.

Op het bouwterrein tegenover het Pierre Baylecollege is het teksthuis van het Pierre Baylemonument in aanbouw. Aan de hekken zijn teksten van Pierre Bayle aangebracht. In2007 werd het ontwerp van het teksthuis op de tentoonstelling De vreemdeling gepresenteerd, tezamen met de in brons gegoten baylebank. In september 2011 is het teksthuis klaar. Het zal op 16 septemmber worden onthuld. Het Teksthuis zal verplaatsbaar zijn. Het zal een plek krijgen in Nieuw Crooswijk, waar momenteel veel nieuwbouw plaatsvindt. De bouwmaatschappijen sponsoren het monumentje ruimhartig. Wiep van Bunge zet in deze link uiteen waarom Nieuw Crooswijk een goede plek is voor het teksthuis. 
Een paar Baylebanken hebben al een plek gevonden. Twee banken staan bij de Pierre Bayleschool (Paradijsplein). Ook staat er een bank staat bij de Algemene begraafplaats Kerkhoflaan 1-5. Klik hier voor video's over de start van de plaatsing van de baylebanken en van de bouw van het teksthuis.
 

2011 juli 10 Pierre Baylemonument in aanbouw


 Pierre Baylemonument in aanbouw teksten van Bayle
2011 aug 19 Teksthuis Pierre Bayle eerste teksten aangebracht


2011 aug 19 Baylebanken bij de Pierre Bayle2011 Baylebank Crooswijk detail Pierre Bayle in vlakrelief2011 sep 9 het teksthuis is verplaats naar de Rusthoflaan bij de katholieke begraafplaats